Het orkest

De Delftse Orkestvereniging Con Sequenza is opgericht in 1986 en bestaat dus al meer dan 35 jaar!

De basis van dit kamerorkest wordt gevormd door een middelgrote strijkersgroep van eerste en tweede violen, altviolen, celli en een contrabas, gecombineerd met dubbel bezette blazers (fluit, hobo, klarinet, fagot, trompet en hoorn) met daarnaast een stel pauken voor het slagwerk. Bij het kiezen van de muziek die we instuderen en uitvoeren, zoeken we naar werken die goed passen bij de kleine bezetting van ons orkest. Talloze componisten, bekend en onbekend, van verleden tot heden, hebben leuke of interessante stukken voor onze bezetting geschreven. Zo kunnen de klassieke symfoniëen van Haydn, Schubert en Mozart heel goed in kleine bezetting worden gespeeld. En zijn er extra instrumenten nodig, zoals bijvoorbeeld een harp, dan nodigen we gastspelers uit.

Instrumentalisten die niet willen opgaan in de massa en graag in een kleiner orkest willen spelen zijn bij Con Sequenza op de goede plek.

De muzikale leiding is in handen van Martin van der Brugge die er voor zorgt dat we met plezier repeteren en werken naar een gezellig concert waar je met plezier naar kan luisteren.

We repeteren wekelijks op dinsdagavond van acht tot kwart over tien in het Stanislascollege, vestiging Krakeelpolderweg.

Elk halfjaar werken we met het hele orkest aan de voorbereiding van een concertprogramma, uitmondend in een winterconcert en een zomerconcert op een locatie in Delft. Vaak worden daarbij solisten uitgenodigd. Dat kunnen jonge solisten zijn die in de eindfase van de conservatoriumstudie zijn of musici met bijzondere instrumenten, zoals de qanun speler die op ons winterconcert in februari 2023 soleerde.

Ook is er ruimte voor speciale projecten. Tijdens ons lustrumconcert in september 2022 speelden we “De Kleine Prins” van Reinier Bavinck in DOK/OPEN voor een groot publiek van enthousiaste jonge luisteraars.

Ook begeleiden we regelmatig scratchuitvoeringen van de Matthäus Passion of andere koorwerken zoals de Ceciliamis van Gounod of het Requiem van Fauré.

Daarnaast maken de leden van Con Sequenza ook kamermuziek in kleine ensembles van wisselende samenstelling. Twee keer per jaar is er een gezellige kamermuziekavond voor de orkestleden en hun aanhang waarbij deze ensembles optreden.