Het orkest

De Delftse Orkestvereniging Con Sequenza is opgericht in 1986.

De basis van dit kamerorkest wordt gevormd door een kleine strijkersgroep en dubbel bezette blazers (fluit, hobo, klarinet, fagot, trompet en hoorn). Bij het kiezen van de muziek die we instuderen en uitvoeren, zoeken we naar werken die goed passen bij de kleine bezetting van ons orkest. Talloze componisten, bekend en onbekend, van verleden tot heden, hebben interessante stukken speciaal voor kamerorkest geschreven. Maar ook de symfoniëen van bijvoorbeeld Haydn en Mozart kunnen heel goed in kleine bezetting worden gespeeld. . Instrumentalisten die niet willen opgaan in de massa en graag in een kleiner orkest willen spelen zijn bij Con Sequenza op de goede plek.

En zijn er extra instrumenten nodig, zoals bijvoorbeeld een harp, dan nodigen we gastspelers uit.

De muzikale leiding is in handen van een professionele dirigent die zijn best doet om speelplezier en het bereiken van een goede kwaliteit te laten samengaan.

We repeteren wekelijks op dinsdagavond van acht tot kwart over tien in het Stanislascollege, vestiging Krakeelpolderweg.

Elk halfjaar werken we met het hele orkest aan de voorbereiding van een concertprogramma, uitmondend in een winter concert en een voorjaarsconcert op een locatie in Delft. Regelmatig worden daarbij solisten uitgenodigd. Con Sequenza kiest bij voorkeur voor jonge solisten, in de eindfase van de conservatoriumstudie of aan het begin van de loopbaan. Zo krijgen zij de kans om bij ons podiumervaring op te doen.

Ook is er ruimte voor speciale projecten. Een voorbeeld daarvan is het project Peter en de Wolf. We voerden Prokofievs werk in het voorjaar van 2012 diverse malen uit, o.a. in combinatie met een gezamenlijk optreden met het VAK jeugdorkest Vivam, in de Van der Mandelezaal van Het Prinsenhof.

In mei 2015 gaven we een extra concert in de Bieslandhof met o.a. de romance van Dvořák voor viool en orkest en in maart 2018 begeleidden wij een projectkoor bij een verkorte versie van Bachs Matthäus Passion in de Dominicuskerk in Amsterdam. Dit project hebben we in maart 2019 herhaald.

Daarnaast maken de leden van Con Sequenza ook kamermuziek in kleine ensembles van wisselende samenstelling. Twee keer per jaar is er een gezellige kamermuziekavond voor de orkestleden en hun aanhang waarbij deze ensembles optreden.

De ensembles uit Con Sequenza verzorgen ook optredens in Delft bij speciale gelegenheden.