OPEN Concert oktober 2022

Op woensdagmiddag 19 oktober 2022 om 14:30 herhaalden wij de uitvoering van De Kleine Prins in OPEN/DOK aan het Vesteplein 100 in Delft.

Gedurende de eerste jaren van de Tweede Wereldoorlog schreef en illustreerde de Franse Piloot en schrijver Antoine de Saint-Exupéry het poëtische verhaal van De Kleine Prins, dat in 1943 in druk verscheen. Het boekje was en is enorm populair en werd in vrijwel alle talen vertaald.

Saint-Exupéry

Een paar jaar geleden maakte componist en dirigent Reinier Bavinck op basis van het verhaal een compositie, uit te voeren door symfonie-orkest en een verteller. Het stuk ging in 2018 in première bij het Verenigd Utrechts Symfonie Orkest.

Reinier Bavinck

In het stuk wordt in grote lijnen de reis van de Kleine Prins gevolgd, langs verschillende planeten met zeer uiteenlopende bewoners, waar de Prins een praatje mee maakt. Al die bewoners zijn door Bavinck op een pakkende wijze verklankt en tijdens de uitvoering wordt een aantal van de oorspronkelijke illustraties van De Saint-Exupéry geprojecteerd. Voorafgaand aan iedere episode wordt verteld waar de Kleine Prins nu weer belandt, en wordt zijn conversatie met de bewoner weergegeven. Onze verteller is Beatrice Dees, voorheen operazanger bij Opera Forum.

Beatrice Dees