Lustrumconcert september 2022

Op zondag 25 september 2022 gaven we ons 7e lustrumconcert.

FlyerCSSeptember2022-landscape

Ons Kamerorkest zou in 2021 zijn 35-jarig bestaan hebben gevierd, als corona geen roet in het eten had gegooid. Voor het uitgestelde lustrumconcert op 25 september van dit jaar is gekozen voor een Frans-getint programma, waar De Kleine Prins uitstekend in past.

Het concert vond plaats in de aula van het Christelijk Lyceum Delft, aan het Molenhuispad. Als verteller trad op Beatrice Dees, eerder verbonden aan Opera Forum.

Beartrice Dees

Gedurende de eerste jaren van de Tweede Wereldoorlog schreef en illustreerde de Franse Piloot en schrijver Antoine de Saint-Exupéry het poëtische verhaal van De Kleine Prins, dat in 1943 in druk verscheen. Het boekje was en is enorm populair en werd in vrijwel alle talen vertaald.

Saint-Exupéry

Een paar jaar geleden maakte componist en dirigent Reinier Bavinck op basis van het verhaal een compositie, uit te voeren door symfonie-orkest en een verteller. Het stuk ging in 2018 in première bij het Verenigd Utrechts Symfonie Orkest.

Reinier Bavinck

In het stuk wordt in grote lijnen de reis van de Kleine Prins gevolgd, langs verschillende planeten met zeer uiteenlopende bewoners, waar de Prins een praatje mee maakt. Al die bewoners zijn door Bavinck op een pakkende wijze verklankt en tijdens de uitvoering wordt een aantal van de oorspronkelijke illustraties van De Saint-Exupéry geprojecteerd. Voorafgaand aan iedere episode wordt verteld waar de Kleine Prins nu weer belandt, en wordt zijn conversatie met de bewoner weergegeven.

Verder stonden op het programma de Suite pour Orchestre, opus 49 van Camille Saint-Saens en de Parijse Symfonie (nr 31) van Wolfgang Amadeus Mozart.

Camille Saint-Saëns
Wolfgang Amadée Mozart